13/5/09

ΕΡΠΕΤΩΣΑΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ!








"Δεν έχουν καταλάβει ότι όταν εμείς μιλάμε για επανελλήνιση μιλάμε για κάτι το εντελώς διαφορετικό από εκείνο που αυτοί εννοούν με τον ίδιο όρο και συνεπώς δεν ανήκουμε στην ίδια όχθη του ποταμού. "

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 213 / 13. 5. «2009»


«Ήθος ανθρώπωι δαίμων» (Ηράκλειτος)

«Οι άριστοι ξέρουν να δημιουργούν έχθρες και να τις διατηρούν» (Νίτσε)

Κάποιοι μπορεί να είναι πια πολύ χαρούμενοι, αφού και η ζηλοφθονία τους έχει πλήρως ικανοποιηθεί και τα υπαρξιακά τους προβλήματα είναι πια οριστικά λυμένα.

Μετά από 5 σχεδόν χρόνια λύσσας και μανίας για αποκλεισμό του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.) από τα ανά έτος διεξαγόμενα «Προμήθεια», εφέτος βρέθηκε τελικά η κουτοπόνηρη φόρμουλα τού να γίνει η βρώμικη δουλειά με προσποιητή «αφέλεια» και μετάθεση ευθυνών από τον θύτη στο θύμα, έτσι ώστε ο αποκλεισμός να μπορεί να παρουσιασθεί ως δήθεν ΑΥΤΟ-αποκλεισμός.

Η νεοσύστατη ομάδα υπό το όνομα «Προμηθεύς Πυρφόρος», εφεξής διαχειριστής αυτόκλητος (και ελπίζουμε να είναι τέτοιος, αφού διαφορετικά στην όλη γελοιότητα θα ενεχόταν και ο ιδρυτής του θεσμού Τρύφων Ολύμπιος, πράγμα που θα ήταν τουλάχιστον τραγικό) του ετήσιου θεσμού, έθεσε εφέτος ωμά και κυνικά ως όρο στον Ιεροπρακτικό μας Θίασο «Δελφύς» - Υ.Σ.Ε.Ε. το να συναινέσει στην ηθική κατάντια μιας κοινής τελετής με ανθρώπους που μας χωρίζει αξιακή, ηθική και ιδεολογική άβυσσος.

Με τον προσφιλή σε όλους τους ρωμιούς ισοπεδωτισμό και την σαχλεπίσαχλη πλέον επίκληση ενός άνευ κριτηρίων δήθεν «ενωτικού» πνεύματος («αρμονικής συνεργασίας» και άλλων τέτοιων. νόστιμων), που αντικειμενικά εκβιάζει την συμπόρευση αλλά και συγχώνευση του ενάρετου με τον αχρείο, του αγωνιστή με τον απατεώνα και του άθεου ή αντιχριστιανού ή αντιεβραίου με τον ευσεβή πολυθεϊστή, οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» έστειλαν τελεσίγραφο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτός στις εκδηλώσεις «τους» ο σοβαρότερος και πολυπληθέστερος φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, ήταν να χαμηλώσει φυσικά και ηθικά, ποσοτικά και ποιοτικά και να δεχθεί δίπλα ως ισότιμες (!) τρείς μικρο-ομάδες που είναι τοις πάσιν γνωστό ότι δεν έχουν τις καλύτερες διαθέσεις απέναντί του.

Ο Ιεροπρακτικός Θίασος «Δελφύς» - Υ.Σ.Ε.Ε. εκβιάστηκε όχι απλώς να δεχθεί κοινή ιεροπραξία με μία δράκα ανθρώπων που, υπό το όνομα «Λάβρυς», αιτήθηκαν δίχως αξιοπρέπεια στους «διαχειριστές» να τον υποκαταστήσουν στην τελετή, όταν μόλις προ μηνών αποστάτησαν από αυτόν επειδή έκριναν ότι δεν ικανοποιείτο επαρκώς η απαίτησή τους για απόλυτη ασυδοσία μέσα σε έναν οργανωμένο φορέα (και αφού προηγουμένως δημιούργησαν αγεφύρωτη εχθρότητα προς τα υπόλοιπα μέλη), αλλά κυρίως να δεχθεί κοινή ιεροπραξία με τις ελάχιστα πιο μεγάλες από δράκα μικρο-ομάδες ΕΛΗΝ.Α.Ϊ.Σ. και ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, των οποίων το στίγμα οφείλουμε να δώσουμε εν τάχει αμέσως παρακάτω, προς αποσαφήνιση της αυστηρής απόστασης που επιμένουμε και θα επιμένουμε ΕΣΑΕΙ να κρατάμε από αυτές.

Οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» ζήτησαν να συλλειτουργήσει ο Ιεροπρακτικός Θίασος «Δελφύς» - Υ.Σ.Ε.Ε. με το ΕΛΗΝ.Α.Ϊ.Σ., που προ μόλις ολίγων ετών εμφανίσθηκε μέσω ενός εκκλησιαστικού συντάκτη μεγάλης εφημερίδας να έχει δήθεν «αναγνωρίσει» την Ελληνική Θρησκεία, εξαπατώντας το ελληνικό κοινό, σπέρνοντας σύγχυση για την κατάσταση του συλλογικού θρησκευτικού δικαιώματος στην χώρα μας, αλλά και ταυτόχρονα βρίζοντας και τις δύο πραγματικές και σοβαρές οργανώσεις τής εν λόγω Θρησκείας (Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και Ελληνική Εταιρεία Αρχαιοφίλων) και μεθοδεύοντας προβοκάτσιες που ως τελικό αποτέλεσμα είχαν την ρήξη με πολλές αρχαιολογικές υπηρεσίες, την διακωμώδηση του αγώνα μας και την διαπαντός κατάργηση της πρόσβασής μας σε αρχαία Ιερά για λατρευτικούς λόγους, με επίσημη μάλιστα απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Για να διατηρήσει την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας από την εν λόγω μικρο-ομάδα, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών υποχρεώθηκε σε έκδοση ειδικής ανακοίνωσης (182 / 24. 3. 2006), η οποία βεβαίως παραμένει σε ισχύ, αφού αυτή μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη ούτε για την εσκεμμένη εξαπάτηση των Ελλήνων, ούτε για τις εναντίον μας ύβρεις και άλλες χυδαιότητες.

Οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» ζήτησαν επιπρόθετα να συλλειτουργήσει ο Ιεροπρακτικός Θίασος «Δελφύς» - Υ.Σ.Ε.Ε. με την μικρο-ομάδα ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, η οποία προ ετών, το 2001, καταχρώμενη της εμπιστοσύνης του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών που είχε δεχθεί ως καταστατικό μέλος του ένα στέλεχός της, έδρασε ύπουλα και διαλυτικά εκ των έσω, απαντώντας επί μήνες αντί ημών το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Επί μήνες, άνθρωποι από την Βόρειο Ελλάδα που ήθελαν να γίνουν μέλη μας διοχετεύονταν στην δική τους μικρο-ομάδα (όπου, ευτυχώς, ελάχιστοι μόνον παγιδεύτηκαν), ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό παροτρυνόταν να μην μας ξαναπλησιάσει επειδή δήθεν ήμασταν. «ανθελληνική» οργάνωση! Όταν κάποτε αποκαλύφθηκε επιτέλους η προδοτική και αισχρή δράση αυτής της μικρο-ομάδας, την αποκηρύξαμε με δημόσια ανακοίνωσή μας, δίχως βεβαίως να καταφέρουμε να την συνετίσουμε, αφού αυτή συνέχισε την συκοφαντική της δράση και μετά την αποκήρυξή της, συμμαχώντας μάλιστα κατά καιρούς με οποιονδήποτε αυτή θεωρούσε ότι ήταν επαρκώς εχθρικά τοποθετημένος απέναντί μας.

Το εντελώς γελοίο όμως στην όλη υπόθεση αναφορικά με την συγκεκριμένη μικρο-ομάδα είναι ότι η ηγεσία της από ιδρύσεως των «Προμηθείων» κατηγορούσε ως «γελοίο» και «ψώνιο» τον Τρύφωνα Ολύμπιο, κάγχαζε τους «χλαμυδόπληκτους» και σχεδόν κάθε χρονιά ήγειρε ενστάσεις επειδή επιμέναμε να παρευρισκόμαστε στις εκδηλώσεις. Αυτήν ακριβώς την ΤΕΤΡΑΚΤΥ έρχονται σήμερα οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» όχι μόνον να καλωσορίζουν ως ομότιμό τους οργανικό τμήμα των εκδηλώσεων, αλλά και να απαιτούν να μας την στήσουν «αποκαθαρμένη» δίπλα μας, στον βωμό μας, την ώρα που οι ιερείς μας θα ανοίγουν τις ψυχικές μας πύλες για την διέλευση του Θεού Απόλλωνος.

Οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» ξέρουν πολύ καλά ότι η μεταφορά της δικής μας τελετής του Θερινού Ηλιοστασίου από άλλα μέρη της Ελλάδος στα «Προμήθεια» έγινε το 2005 με αποκλειστικό σκοπό να ενισχυθούν τα τελευταία. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για τον θεσμό, καθώς από τις αρχές του 2005 ο ιδρυτής και έως τότε αποκλειστικός διοργανωτής Τρύφων Ολύμπιος είχε ανακοινώσει ότι λόγω κόπωσης δεν θα συνέχιζε πια τα «Προμήθεια». Με παρότρυνση δικών μας ηγετικών στελεχών δέχθηκε να επιτρέψει την έκτοτε τέλεση των «Προμηθείων» από διασυλλογική επιτροπή και το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών έδωσε όπως πάντα ανιδιοτελώς την ψυχή του, όχι απλώς για να διατηρηθεί ο θεσμός αλλά και για ν' ανέβει και άλλο η ποιότητα και μαζικότητά του.

Αλλά εδώ λειτούργησε ξανά η ζηλοφθονία και μοχθηρία των ρωμιών: αντί οι μικρο-ομάδες που συμμετείχαν στην επιτροπή να είναι ευγνώμονες για το γεγονός ότι το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών δέχθηκε μεγαλόθυμα την ασχέτως μεγέθους ισοτιμία, δεχόμενο να εξισωθεί σε ισχύ ψήφου με ολιγομελείς ομάδες ή ακόμα και μονομελείς ομάδες- σφραγίδες, εκδήλωσαν από την επόμενη κιόλας χρονιά την πρόθεσή τους να πεταχτεί το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών εκτός «Προμηθείων» λες και αυτό ήταν που έπαιρνε αίγλη από τα «Προμήθεια» και όχι το αντίστροφο. Αρχικά απέκλεισαν από την επιτροπή τον εκπρόσωπο του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών Βορείου Ελλάδος (Υ.Σ.Ε.Ε.Β.Ε.) και το 2008 επεχείρησαν αιφνιδιαστικά να επιβάλουν «συλλείτουργο» με το ΕΛΗΝ.Α.Ι.Σ. κατά παράβαση του ίδιου του δικού τους προγράμματος εκδηλώσεων, όπου και εκεί έλαμπε η κουτοπονηριά, αφού η «Δελφύς» - Υ.Σ.Ε.Ε. είχε μετατραπεί σε «Δελφύς» σκέτη και ορφανή, λες και επρόκειτο για μία ακόμα ομάδα του λεγόμενου «χώρου», άσχετη από το «όλον» του Υ.Σ.Ε.Ε.

Τελικά φέτος η γελοιότητα και η κουτοπονηριά ξεχείλισαν και οι αυτόκλητοι διαχειριστές των «Προμηθείων» βρήκαν την προαναφερθείσα μαγική φόρμουλα του ωμού αποκλεισμού μας (φαινομενικά ΑΥΤΟ-αποκλεισμού μας), αφού είναι αδιανόητο να εκπορνεύσουμε εμείς τα ποιοτικά μας κριτήρια και το αξιακό μας σύστημα, πόσο μάλλον για να συμμετάσχουμε απλώς σε μια εορτή. Φαίνεται ότι τόσο οι αυτόκλητοι διαχειριστές, όσο και κάθε άλλος ομόφρονάς τους, δεν έχουν καταλάβει ούτε ποιοι είμαστε, ούτε τι εκπροσωπούμε. Δεν έχουν καταλάβει ότι όταν εμείς μιλάμε για επανελλήνιση μιλάμε για κάτι το εντελώς διαφορετικό από εκείνο που αυτοί εννοούν με τον ίδιο όρο και συνεπώς δεν ανήκουμε στην ίδια όχθη του ποταμού.

Ο καθένας βεβαίως έχει δικαίωμα να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται, ακόμα και να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει. Ο καθένας επίσης είναι ελεύθερος να γλύφει εκεί που φτύνει και να σταυροφιλιέται με τους έως τώρα εχθρούς του, να νερώνει απεριόριστα το κρασί της συνείδησής του, να κάνει όσες εκπτώσεις τον βολεύουν στις αξίες του και εν γένει να επιλέγει τον εύκολο δρόμο των σκυλοσυμμαχιών και της συσπείρωσης σε όλο και πιο χυδαία επίπεδα από τον δύσκολο δρόμο των μεγάλων απαιτήσεων και της επιμονής στην Αρετή. Ο καθένας τελοσπάντων είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που του αξίζει.

Ερπέτωσαν χαίροντα «Προμήθεια», λοιπόν! Που πάει να πει ας πάνε στο καλό και με χαρά τα «Προμήθεια», στα οποία εμείς κουνάμε μαντίλι. Ευχόμαστε στους «επανελληνιστές» να πετύχουν την «επανελλήνιση» που τους αξίζει και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον δρόμο που αυτοί με τις μεθοδεύσεις τους χάραξαν. Εμείς τους απαλλάσσουμε εφεξής από την αποδεδειγμένα ενοχλητική παρουσία μας και τραβάμε τον δικό μας ανώτερο δρόμο, περιοριζόμενοι στο δικό μας σπουδαιότατο και πολυετές έργο, συνεργαζόμενοι μόνο με οργανώσεις που πληρούν τις μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις ποιότητας που στο κάτω - κάτω της γραφής έχουν τεθεί όχι από εμάς, αλλά από τους ίδιους τους πραγματικούς Έλληνες προγόνους μας.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας θα τελείται εφεξής μακράν του ωραίου Λιτοχώρου, στο οποίο πλέον οι εύθραυστες ιερές συμμαχίες των ετερόκλητων «ενωτικών» θα μπορούν απρόσκοπτα να επικαλούνται τους Θεούς που αυτοί πιστεύουν και ανενόχλητοι, ξεφορτωμένοι επιτέλους από σοβαρότητες, αρετές και οργανώσεις, να ονειροπολούν την πολύ συγκεκριμένου τύπου «επανελλήνιση» που αυτοί έχουν στο μυαλό τους.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Πηγή: www.ysee.gr