29/5/09

...ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!

Το Σάββατο 30 Μαίου στις 20.30 σας προσκαλούμε για μία διαφορετική εκδήλωση από τις συνήθεις ομιλίες-παρουσιάσεις. Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε μαζί και να αναλύσουμε δύο σημαντικά θέματα-ερωτήματα που λαβάνουν αξιόλογο μερίδιο στους προβληματισμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων που ασπάζονται την Ελληνική Κοσμοθέαση-Κοσμοαντίληψη.

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ

Ένας ή πολλοί Θεοί; Υπήρχε άραγε μονοθεϊστική χροιά στην Ελληνική θεολογική σκέψη; Ποια τα ουσιαστικά διαφοροποιά στοιχεία μεταξύ μονοθεϊστικής και πολυθεϊστικής αντίληψης; Κατόπιν σύντομης κατατοπιστικής εισηγήσεως, θα αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των παρισταμένων με στόχο την αποσαφήνιση εννοιών και την άρση παρεξηγήσεων και των παρερμηνειών σχετικά με το θέμα.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τελικά χρειάζεται η κοινωνία μας περισσότερη ή λιγότερη θρησκεία; Ή μήπως το ερώτημα είναι παραπλανητικό; Ποια προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει την αναβάθμιση του ανθρώπου και κατ΄επέκταση της κοινωνίας αφού οι άνθρωποι είναι αυτοί που τη στελεχώνουν; Την αρχική -σύντομη και πάλι- εισήγηση θα ακολουθήσει διάλογος που φανταζόμαστε πως θα είναι ιδιαίτερα θερμός!

Η εισήγηση και ο συντονισμός της συζήτησης του πρώτου θέματος, θα είναι του Χρήστου Πολατίδη και του Νίκου Πρανδέκα.

Η εισήγηση και ο συντονισμός του δεύτερου θέματος, θα είναι του γνωστού συγγραφέα Μιχάλη Καλόπουλου.

Θεωρώντας πως σημαντικός δείκτης επιτυχίας μίας εκδήλωση είναι και η ενεργοποίηση και συμμετοχή των παρευρισκομένων πέρα από το ρόλο του παθητικού ακροατή, τολμούμε να εισάγουμε αυτήν την καινοτομία ελπίζοντας πως η επιτυχημένη της έκβαση θα μας ωθήσει να διοργανώνουμε συχνότερα τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Με τιμή

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.